Szélcsatorna Csepelen, ahol megízlelheted a repülés élményét és a súlytalanságot!

Az elképesztő csepeli élmény eredetileg a levegő mozgását hivatott lemodellezni, de az emberi leleményességnek, képzelőerőnek ugye nincsen határa, így született meg az ötlet az emberi használatról.

Öt év tervezése és egy év építése (melyben a Budapesti Műszaki Egyetem is tevékenyen kivette a részét) meghozta a gyümölcsét: a kontinensen egyedülálló módon három percig élvezheti az ember a szabadesést (ez egy 12 000 méterről megeresztett ugrással egyenértékű időtartam!!), olyan érzéseket előhozva, melyeket csak egy ejtőernyős ugrás okozhat. Állítólag az embert azonnal elönti az eufória egy olyan foka, melyet korábban nem tapasztalt. Szóval az átlagember számára lemodellezhetetlen érzések kerülnek ilyenkor előtérbe.

A ketrecben a szélerősség állítható (200 km/h a maximum), így bármilyen súlyú ember kipróbálhatja. Gyakorlott oktatók segítenek a különféle mozgásokat betanítani a bátor vállalkozóknak, illetve az ugrás előtt 15 perces betanítás zajlik.

A hihetetlen szélerősség lehetővé teszi, hogy akár ülő, akár fejjel lefelé való mozgást is meg lehessen valósítani benne- így modellezve a szabadesést.

A csatorna belmagassága 3 emelet magas (tehát 9 méter) és 4,1 méter az átmérője. Fontos megjegyezni, hogy olyannyira jól sikerült a munka, hogy a külföldi szakemberek is egyöntetűen dicsérik, mivel a szél előállítása bent egyenletesen lehetséges, ami nem kis szó!

6-tól 70 éves korig ajánlják, így elmondható, hogy szinte senki sincsen kizárva ebből a páratlan élményből.

Forrás: http://lobu.hu/csepeli-szelcsatorna.html#ixzz4GrKPPj5M